Yiyecek İçecek Hizmetleri

Yiyecek İçecek Hizmetleri

25.01.2018 1620

Öğretmenlerimiz

30-11-2017 30-11-2017

Özgür TAYHAN

Alan Şefi

Rıdvan Kaan AYDIN

Alan Öğretmeni

Hüseyin EKREN

Alan Öğretmeni

 



SERVİS DALI

Otel ve diğer turistik tesislerin restaurant ve kat hizmetlerinde servis elemanı olarak istih­dam edilecek personelin yetiştirilmesini amaçlayan bu bölümde öğrencilere ilk yılda verilen genel bilgi ve alan derslerine ilave olarak, bir kısmı yabancı dille olmak üzere; Servis Teknikleri ve Uygulaması, Bilgisayar, Turizm, Otel İşletmeciliği ve Turizm Hukuku dersleri ile öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerine gore seçecekleri dersler okutulmaktadır. Öğrenciler aldıkları teorik eğitimle birlikte okulda ve işletmelerdeki uygulamalı eğitimle; alanları ile ilgili iş ortamını tanırlar. Bilgisayar ve yabancı dil bilen nitelikli. meslek elemanı olarak yetişirler. Mezunlar alanlarında geniş iş imkanına sahiptirler.

 MUTFAK DALI

Otel ve diğer turistik tesislerin mutfaklarında istihdam edilecek vasıflı insan gücünün yetiştirilmesini amaçlayan bolumdur. İlk yılda verilen genel bilgi ve alan derslerine İlave olarak, bir kısmı yabancı dille olmak üzere; Yemek Pişirme Teknikleri ve Uygulaması, Servis Teknikleri ve Uygulaması, Resepsiyon Muhasebe Teknikleri ve Uygulaması, Daktilografi, Bilgisayar, Turizm, Otel işletmeciliği ve Turizm Hukuku dersleri ile öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerine göre seçecekleri dersler okutulmaktadır.
Öğrenciler aldıkları teorik eğitimle birlikte okul ve işletmelerdeki uygulamalı eğitimle; alanları ile ilgili iş ortamını tanırlar ve beceri kazanırlar. Yabancı dil bilen bilgisayar kullanma becerisi kazanan Türk ve Dünya Mutfağı konusunda nitelikli meslek elemanı olarak yetişen öğrenciler geniş iş imkânlarına sahiptirler.