ÇIRAK ÖĞRENCİLERE VE USTALARA MESLEK LİSESİ DİPLOMASI MÜJDESİ

ÇIRAK ÖĞRENCİLERE VE USTALARA MESLEK LİSESİ DİPLOMASI MÜJDESİ

26.08.2020 418

Milli Eğitim Bakanlığının Meslek Liselerine göndermiş olduğu ''Diploma Telafi  Proğramı '' konulu yazıya göre çırak öğrenci olarak eğitimine devam eden ya da Kalfalık Ustalık belgesine sahip olan ustalar da Telafi eğitimine alınarak  fark derslerini vererek kendi meslek alnı ve dalına ait Meslek Lisesi Diplomasına sahip olacaklardır. Fark dersleri tam gün tam yıl eğitim uygulaması kapsamında yüz yüze eğitim yoluyla akşam ve/veya hafta sonu yapılacak.    

Telafi eğitimleri ders yılı başında başlatılacak olup öğrenci kayıt işlemleri de bu tarihe kadar tamamlanacaktır. Ancak bu tarihten sonra yapılan kayıtlar devamsızlık süresinden değerlendirilecektir. Sadece telafi eğitimine kayıt olan öğrenciler için  sigorta ve devlet katkısı işlemleri yapılmayacaktır. Telafi eğitimine katılacak öğrencilerin kayıtları ve diğer iş ve işlemleri e-Mesem sisteminde açılacak olan modül üzerinden yapılacaktır.

En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup kalfalık veya ustalık belgesi sahibi olanlar ile halen mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören ve diploma programına dahil olmayan öğrencilerin diploma alabilmeleri için "Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Programı"ında yer alan derslerin tamamından başarılı olmaları esastır.

Lise Mezunu olup aynı zamanda Ustalık Belgesi sahip olanlara Ustalık Belgesinde yazılı olan alanla alakalı doğrudan diploma düzenlenecektir.

26-08-202026-08-202026-08-202026-08-2020