Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri workshop çalışmasında

27.03.2018 590

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, Sinop’ta düzenlenenler “el yapımı makarna” atölyesine katıldılar. Samsun GastroArt Mutfak Akademisi sahibi, Sheraton Otel aşçıbaşısı Ercan YILMAZ ve Sheraton otel Sous Chef Ahmet YAMAN tarafından düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, İtalyan mutfağına ait fettucini, tortellini ve ravioli makarnalarını ve bunlarla servis edilen  (pesto, napoliten ve krema) soslarını birebir uygulama ve tadımını yapma imkanına sahip oldular. Çalışma süreci içerisinde sektörün tecrübeli şefleri ile sohbet imkanı ve bilgi alışverişinde bulundular. Atölye çalışmasının sonunda öğrencilere ExErcan YILMAZ tarafından sertifikaları Executive Chef Ercan YILMAZ tarafından sertifikaları dağıtıldı. Ercan YILMAZ yaptığı açıklamada eğitime çok önem verdiklerini, öğrencilere bilgi ve beceri kazanmaları yönünde her türlü desteği verebileceklerini belirtti. Öğrencilere okullarında aldıkları meslek dersleri ile ilgili uygulamalı eğitimlere hem Sheraton otel hem de GastroArt Mutfak Akademisi olarak destek verebileceklerini belirtti.

Sheraton otel Sous Chefi Ahmet YAMAN, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2005 yılında mezun olduğunu ve bu okuldan mezun olmanın gururunu her zaman taşıdığını, kendini çok şanslı hissettiğini söyledi. Bu sektörde öğrencilerin çok iyi yerlere gelebileceklerini, bunun içinde tek yapmaları gerekenin mesleğini sevmek ve sabırlı olmak olduğunu söyledi.

Öğrenciler tamamladıkları atölye çalışmasıyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Bahtiyar KOŞAR; İtalyan mutfağında kullanılan malzemeleri tanıyarak uygulamalar yapmamız bilgi ve becerilerimize katkılar sağladı.

Salih PİLİÇ; verimli bir çalışma olduğuna inanıyorum, bize çok şey kattı. Başta Ercan şefimiz olmak üzere diğer şeflerimize de emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Hande YAMAN; katıldığımız çalışmanın mesleki anlamda büyük bir tecrübe olduğunu, bu fırsatı bize veren başta okul müdürümüz Safter SOYDAN olmak üzere meslek dersi öğretmenlerimize ve şeflerimize sonsuz teşekkürler ediyorum.

27-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-201827-03-2018