KARİYER GÜNLERİ

KARİYER GÜNLERİ

23.05.2019 361

Okulumuzun  9. Sınıfında okuyan öğrencileri ve muhasebe öğrencilerinin katılımıyla Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda kariyer günleri kapsamında seminer verildi.

Okulumuz Muhasebe alanından daha önceki yıllarda mezun olan SMMM Erkan TAŞ ve Şaban ÖZTÜRK adlı  iki öğrencimiz, 06 Mayıs 2019 Salı günü  Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda meslek seçimi ve kariyer planlama konularında öğrencilerimizi bilgilendirdiler.

Okulumuz Muhasebe alanından 1998 yılında Mezun olan SMMM Erkan TAŞ ve 2002 yılında mezun olan SMMM Şaban ÖZTÜRK,  meslek liseli öğrencilerin kariyer planlamaları konusunda bir adım önde olduklarını, hem eğitimini hem de mesleğini seçerek geleceğiyle ilgili hedeflerine ulaşmada avantajlı olduklarını, bunun için öğrencilerin kişilik ve karakterlerine uygun olarak başarılı olacaklarını düşündükleri alanda eğitim almalarının gerekli olduğunu belirttiler.

SMMM Şaban ÖZTÜRK bu okuldan mezun olduktan sonra iki yıllık MYO"unda eğitimine devam ettiğini devamında eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamladığını,eğitim sürecini tamamladıktan sonra muhasebe mesleğini sürdürmek için değişik firmalarda deneyim kazandığını ve akabinde SMMM sınavlarını kazanarak İstanbulda Muhasebe ve Denetim alanında faaliyet gösterdiğini  ve şirket sahibi olduğunu belirterek, Öğrencilerinde bir hedeflerinin olması gerektiğini ve bu hedeflerine ulaşmak için çok çalışmaları ve iletişim becerilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

SMMM Erkan TAŞ ise eğitim hayatının devamında mesleğini sürdürmek için çok çalıştığını ve hedeflerine ulaşarak İstanbul'da kendi firmasını kurduğunu, öğrencilere her konuda ve özellikle iş başvuruları konusunda destek olacaklarını belirtti.

Seminer sonunda Katılımcılara okulumuzun müdür yardımcısı Şadiye KURT  ve Muhasebe Finansman Alanı Şefi Şükrü ÇAKMAK tarafından plaket verildi.

23-05-201923-05-201923-05-201923-05-2019