"GELECEĞİM İÇİN AVRUPADAYIM" ERASMUS+ PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

26.11.2019 424

 

Okulumuz adına 2019 başvuru döneminde hazırlayıp sunduğumuz "GELECEĞİM İÇİN AVRUPADAYIM" isimli Erasmus+ KA102 Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Okulumuz öğrencileri 2019-2020 eğitim öğretim yılınca proje kapsamında Avrupa Birliğinin Merkezi olan Belçika Brüksel'de ki Brüksel HİLTON OTELİ, MARRİOTT HOTEL ve RENAISSANCE HOTEL  işletmelerinde Mutfak departmanında üç hafta süre ile staj yapacaklar.

 

SİNOP-Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 2019 başvuru döneminde Türkiye Ulusal Ajansı'na Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında hazırlayıp sunduğumuz 2019-1-TR01-KA102-070122 numaralı "GELECEĞİM İÇİN AVRUPADAYIM" adlı projemiz kabul edilmiştir. İlçemizde bu eğitim öğretim yılında kabul edilen ve uygulanacak olan tek KA102 projesi olan projemiz ile Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 5 öğrencimiz Brüksel'de ki Brüksel HİLTON OTELİ, MARRİOTT HOTEL ve RENAISSANCE HOTEL  işletmelerinde işletmelerinde staj yapacaklardır.

 

Son iki yılda peş peşe onaylanan ve uygulanacak olan ikinci projemiz ile öğrencilerimiz;

 

- Avrupa kültürünü tanıma ve bakış açılarını genişletme,

 

- Farklı yemek pişirme tekniklerini faklı sunum servis şekillerini öğrenme,mesleki bilgi ve     becerilerini geliştirme,

 

- Yabancı dil konusunda pratiklik kazanma,

 

- Belçikada turizm işletmelerini ve hizmet kalitesini yerinde görme,

 

- Okulumuzdan mezun olurken, mesleki yeterliliği yüksek, nitelikli ve yiyecek içecek    sektöründe geleceğin yönetici adayları olarak mezun olma fırsatı yakalayacaklar.